Alaska – Denali

DenaliVan 14 mei tot 14 juni 2010 ben ik samen met Wouter van Dijk op expeditie geweest naar Alaska. Het doel was het beklimmen van de Denali (Mount McKinley) via de lange en lastige Cassin graat.

Het klimmen buiten Europa was voor ons een langgekoesterde droom. De keuze voor Alaska is gemaakt op basis van een aantal argumenten. Allereerst de aanbeveling van een bevriende klimmer, die het een goede locatie noemt voor een eerste expeditie. Daarnaast het beperken van de reis- en trekkingtijd om de klimtijd te vergroten. Veel informatie is te vinden op internet, klimgidsjes zijn beschikbaar en daarnaast kunnen ze putten uit ervaringen van bevriende klimmers.

In de maanden voorafgaande aan de expeditie is er extra hard getraind, zowel in Nederland als in de Alpen. De trainingen in Nederland waren voornamelijk gericht op conditie en techniektraining (klimhal), maar daarnaast ook teambuilding. Het doel voor de trainingen in het buitenland (de Alpen) was om zo veel mogelijk lange (technische) routes te klimmen. Denk aan bijvoorbeeld Les Droites noordwand of de l’Aiguille Verte noordwand. Daarnaast hebben we een week rond de Mont Blanc du Tacul ‘gekampeerd’ en elke dag mixed- en ijsroutes geprobeerd te klimmen, ongeacht de weerscondities…

Op 2 juni was het moment dan daar, we stonden samen op de top van de Denali!

Bekijk hier de originele expeditiewebsite.

Summit-Denali

One thought on “Alaska – Denali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *