Alaska – Ruth Gorge

Eind april 2013 ga ik samen met Wouter van Dijk terug naar Alaska. Het doel is het beklimmen van verschillende bergen via sneeuw-/ijsroutes in alpiene stijl. Beklimmingen kunnen meerdere dagen in beslag nemen. Onze uitvalsbasis is de Ruth Gorge, een deel van de enorme Ruth Gletscher. Hier staan bergen die wel 2000 meter boven de gletscher uitsteken. Dergelijke grote wanden zijn in de Alpen niet te vinden. De Ruth Gorge ligt in de schaduw van de Denali, de hoogste berg van Noord Amerika en door zijn noordelijke ligging de koudste berg ter wereld. In 2010 heb ik met Wouter de Denali beklommen.

Mount Johnson

Expeditieplan

Eind april 2013 vliegen wij naar Alaska. In Anchorage, de hoofdstad van Alaska, worden de laatste inkopen gedaan. Dan met een bus verder naar Talkeetna waarvandaan het vliegtuigje vertrekt naar de Ruth Gorge. Het vliegtuigje landt op de gletscher en de spullen worden uitgeladen. Van hieruit worden de verschillende beklimmingen gedaan.

Omdat de toppen van de bergen niet erg hoog zijn (max. zo’n 3500 meter), is acclimatiseren geen probleem. Er kan direct begonnen worden met het beklimmen van de gewenste routes.

De totale duur van de reis is 3 weken, de tijd op de gletscher 2 weken.

Ruth Gorge

Klimstijl

Wij hebben gekozen voor een alpiene klimstijl. Dat wil zeggen zonder vaste touwen, het inrichten van meerdere tussenkampjes en het gebruik van andere hulpmiddelen. Op deze manier kunnen we snel en licht klimmen (het Fast-and-light principe) en hopen we in korte tijd een aantal prachtige toppen te kunnen beklimmen.

Sponsoring

We zijn zeer blij met de ondersteuning van onze sponsoren. Dankzij hun medewerking hebben we onze kleding en uitrusting kunnen aanvullen en upgraden voor deze mooie trip. Powder House en Klimwinkel.nl, bedankt!

Powdherhouse-Agencies-logo-300x62bergsportwinkel_01image007
Fotogalerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *