DSM Baancircuit Jeroen VelsGisteren is het DSM Baancircuit begonnen, het moment van mijn eerste baanwedstrijd. Op het programma stond de 100 m en de 300 m. Omdat ik nog nooit aan sprintwedstrijden heb meegedaan, loop ik behoorlijk onwennig rond. Sprinten is een compleet andere discipline dan wegatletiek en daar moet ik even aan wennen. Werkelijk alles gaat anders.

De 100 m stond als eerste op het programma. Omdat ik geen verwachte eindtijd had opgegeven, werd ik ingedeeld in de eerste serie. Met 7 andere mannen maakte ik me op voor de race. Ongeduldig als ik ben stond ik als eerste in mijn korte broek bij het startblok, terwijl de anderen nog lekker hun warme trainingspakje aan hadden. Leermomentje… Maar goed, even later stonden we allemaal klaar en werd het tijd voor mijn allereerste sprint. Ik had een goeie start en was ook vlot op snelheid. Mijn eindtijd was 13,22 en werd daarmee tweede in mijn serie. Dit betekende een vierde plek bij de masters M30. Een dikke meevaller, want van te voren dacht ik echt dat ik laatste zou worden. Technisch rammelde er nog van alles aan, maar dat geeft me alleen maar een hoop ruimte om te verbeteren.

Een klein uur laten was het tijd om de 300 m te lopen. In de tussentijd is het wel zaak om warm te blijven, dus maar weer rondjes lopen en oefeningen doen. Ook bij deze race startte ik in de eerste serie. Na de start vond ik al vrij snel een lekker ritme en kon in een lekker tempo lopen. Toch voelde ik me niet helemaal fit, had al na 150 meter last van zware benen. Het tempo kon ik echter wel volhouden tot de finish zonder erg te verzuren. Ook bij deze serie werd ik tweede, in precies 42,00 seconden. In het klassement M30 werd ik derde. Een prima resultaat voor een eerste keer en een mooi uitgangspunt voor snellere tijden.

DSM Baancircuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *