Qua hardlopen hadden we een druk weekend voor de boeg. Eerst op zaterdag de finale van de GOK Cross Competitie. Dat is een serie van 4 crosses waarvan je er minstens 3 (inclusief de finale) moet hebben gelopen om mee te doen in het eindklassement. Zelf deed ik mee aan de korte cross (2500m) bij de M35+. Omdat ik op zondag nog 4 keer in actie moest komen bij een indoor-wedstrijd, kon ik nu niet voluit lopen. Ik moest me sparen voor zondag. Ik denk dat dat redelijk goed gelukt is, want ik kwam nog aardig fit over de finish. Mijn tweede plaats in mijn categorie was genoeg om in het eindklassement ook tweede te worden. Een resultaat waar ik zelf erg tevreden over kan zijn.

Jacolien liep de lange cross (7500m) bij de vrouwen senioren. Meestal gaan wedstrijden haar goed af en ze was de laatste tijd ook goed in vorm. Alleen op de een of andere manier liep het nu niet. De eerste twee ronden gingen nog wel, maar haar kuiten liepen helemaal vol en tijdens de laatste ronde moest ze flink van het gas af. Ondanks dit finishte ze toch als tweede en ook in het eindklassement eindigde ze als tweede. Een prima dag voor ons samen :-)

Samen

 

Op zondag liep ik in de Ookmeerhal in Amsterdam. Daar organiseerde Phanos weer een leuke wedstrijd. Ik had me ingeschreven voor de 60m en de 60m horden. Op beide afstanden kun je dan twee keer starten.

We waren niet echt heel erg op tijd, dus veel tijd om warm te lopen was er niet. Ondanks dat liep ik toch op de 60m gelijk een PR (8,10), een mooi begin van de dag. Daarna was er ruim tijd om goed in te werken voor de eerste hordenrace van de dag. Op de atletiekbaan naast de Ookmeerhal was de mogelijkheid om met horden in te werken. De eerste serie die ik liep, liep ik weer een PR (9,84)! Het zijn nog niet de tijden waar ik op hoopte, maar een PR is een PR toch? Bovendien ben ik pas 3 maanden met hordentraining bezig, dus waar heb ik het eigenlijk over. Er zijn nog zoveel punten waar heel veel aan valt te verbeteren.

Na een korte rust en wat eten, was het al weer tijd voor de volgende serie 60m. De serie-indeling gebeurde op basis van de tijd die tijdens de eerste serie is gelopen. En ik werd twee serie’s sneller ingedeeld dan ’s ochtends. Dat zijn nog eens goeie berichten :-) Voor mijn gevoel liep ik mijn tweede serie beter en startte ik agressiever, maar mijn tijd was langzamer (8,19). Hmm, jammer. Toch nog altijd sneller dan mijn vorige PR. Inmiddels voelde ik dat ik aardig moe aan het worden was van het telkens weer opladen. En mijn kuiten stonden inmiddels op knappen. Het inwerken voor mijn tweede serie horden ging ook minder soepel dan ’s ochtends. Dat bleek tijdens de wedstrijd ook wel. Ik had te weinig snelheid, trapte 1 horde om, kwam daarna niet meer goed uit en finishte daardoor in een tijd boven de 10 seconden. Wel een lesje geleerd, 4 afstanden op 1 dag is voor mij wat veel van het goede.

Al met al dik tevreden over afgelopen weekend natuurlijk. Een tweede plaats bij de GOK Cross Competitie en 2 PR’s indoor gelopen. Ik lust wel meer van dit soort weekenden!

Horden2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *