Introductie

Klik hier voor onze weblog!

Van 14 mei tot 14 juni 2010 gaat een team, bestaande uit Wouter van Dijk en Jeroen Vels, op expeditie naar Alaska. Het doel is het beklimmen van de Denali (Mount McKinley) via de lange en lastige Cassin graat. Voor het beklimmen van zo’n hoge berg moet eerst geacclimatiseerd worden. Te denken valt dan aan het beklimmen van bijvoorbeeld de Mini-Moonflower, Kahiltna Queen of Mount Frances. Ook op de Denali zelf zullen ze aan de hoogte moeten wennen.

Het klimmen buiten Europa is voor zowel Jeroen als Wouter een langgekoesterde droom, welke ze graag in vervulling laten gaan. De keuze voor Alaska is gemaakt op basis van een aantal argumenten. Allereerst de aanbeveling van een bevriende klimmer, die het een goede locatie noemt voor een eerste expeditie. Daarnaast het beperken van de reis- en trekkingtijd (wat wel het geval is in bijv. de Himalaya) om de klimtijd te vergroten. Veel informatie is te vinden op internet, klimgidsjes zijn beschikbaar en daarnaast kunnen ze putten uit ervaringen van bevriende klimmers.

In de maanden voorafgaande aan de expeditie moet er getraind worden, zowel in binnen- als buitenland. De trainingen in Nederland zullen zich voornamelijk concentreren op conditie en techniektraining (klimhal), maar daarnaast ook teambuilding. Het doel voor de trainingen in het buitenland (de Alpen) is om zo veel mogelijk lange (technische) routes te klimmen. Denk aan bijvoorbeeld Les Droites noordwand of de l’Aiguille Verte noordwand. Daarnaast is het ook de bedoeling om een week rond de Mont Blanc du Tacul te ‘kamperen’ en elke dag mixed- en ijsroutes te klimmen.

23 thoughts on “Introductie

 1. Hallo Jeroen,

  Gaaf om te zien dat je steeds verder gaat in het klimmen. Altijd al gedacht dat je een pro zou worden. Mooie Website die ik wat vaker zal bezoeken. Reeds heb ik een paar filmpjes gezien die tot de verbeelding spreken. Veel succes in het behalen van jullie droom.

  Groet Jasper

 2. Hi Jeroen,
  I understand just a few but what can I say is that is one of my favourite mountain :D.
  I wish you GOOD LUCK and return safe with nice stories and great pictures for us :) !
  All my best, Andreea.

 3. Hey broertje!

  Ziet er al nice uit :-) Mentaal al helemaal klaar? Ik las in het NKBV nieuwsbericht: ‘koudste berg ter wereld”….dan denk ik toch maar jij liever dan ik;-)

  Maar succes met de voorbereidingen alvast en als je nog een keertje een vriezer voor je acclimatisatie nodig hebt… Je ben welkom hoor!

  knuffel,
  Joris

 4. He Wouter,
  Ik lees dat je druk bezig bent met de voorbereidingen
  van de beklimming van de Denali..
  Het lijkt mij een avontuurlijke onderneming en een
  kroon op al je tochten die je reeds hebt gemaakt.
  Succes met alles en ik blijf je volgen.
  Groetjes Evert van Pel

 5. Hé Wouter,
  Heel veel succes met de voorbereidingen, uiteraard ook voor Jeroen.
  Ik zal jullie zeker volgen via deze site.
  Mogelijk zie ik je nog volgende week op de Bergsportdag.
  Groeten!
  Robin.

 6. Wouter,
  Wat geweldig om jullie op foto’s en filmpjes te zien in die witte wereld! Ik bewonder jullie mentale en fysieke hoogstandjes en wens jullie prachtige tochten in Alaska. Kom voldaan terug met prachtige verhalen en beelden!

  Warme groeten, Marijke

 7. Hoi Wouter,

  Tsjonge wat een spannende onderneming!
  Klinkt fantastisch (behalve het feit dat het de KOUDSTE berg is natuurlijk, die logica ontgaat mij als koukleum der koukleumen een beetje ;) ) en wat een prachtige surrealistische beelden.

  Ik ga je volgen,
  Veel plezier tussen hemel en aard!

  Lieve groet Maja

 8. Hallo Jeroen en maat,
  Veel succes met je voorbereidingen. Die zijn denk wel heel belangrijk om je expeditie succesvol te volbrengen. Daar doe je het toch uiteindelijk ook voor.
  Ik wens jullie een ijzersterk teamspirit toe. We blijven je volgen. Schrijf af en toe ook wat over je voorbereidingen. De berg ziet er op een plaatje mooi uit, maar beklimmen is an other ballgame. We zijn net een paar weken terug uit Noorwegen (skieen) en het was er extreem koud. Overdag -27 graden en dan praten we nog niet over de gevoelstemperatuur. Mijn neus is 3 keer bevroren, gelukkig zonder blijvende schade. Zelfs thermo gaf nog onvoldoende bescherming. Heel veel succes, want jullie plannen zijn ambitieus en niet helemaal zonder gevaar. Dus zorg goed voor jezelf en natuurlijk je maat. Hartelijke groeten, ome Arie

 9. Ha die Wouter,

  Super mooi wat jullie gaan doen. Zo hoog is nog nooit een van Dijk geweest!
  Heel veel succes en plezier, ennuh,… hou het een beetje warm he!!

  groeten, Teun

 10. Hé Jeroen,

  Je bent een beetje in de minderheid hier qua vriendjes…;-)

  Maar ziet er goed uit allemaal, aan de voorbereiding zal het niet liggen denk ik!

  Goed werk, jongens!

 11. hallo wouter
  jij ook veel plezier in ALASKA
  en ook heel voorzichtig doen he?
  en goed op papa passen
  ik hoop dat jullie mooi weer hebben
  en dat julie de top bereiken
  dat zou cool zijn!
  groetjes lianne

 12. Hoi Jeroen en Wouter!
  Wat een wilde plannen jongens! Erg stoer en indrukwekkend hoor. Wij hopen dat jullie droom volkomen naar wens in vervulling mag gaa, dat jullie veel klimplezier gaan beleven en dat jullie weer behouden terugkeren (op aarde zou je bijna zeggen …). Wat een hoogte gaan jullie bereiken zeg!

  Wij kijken graag af en toe naar jullie site en zijn benieuwd wat we daar straks allemaal nog op gaan zien en horen!

  Veel plezier en het ga jullie goed!

  Christa en André Pippel (oom en tante van jeroen)

 13. Hey Jeroen,

  Natuurlijk wil ik ook nog iets tegen je zeggen, zal dat nu dan ook doen.
  Over drie weken is het zover, dan kunnen de voorbereidingen gestaakt worden en kun je je droom verwezelijken. Je kunt beginnen aan de beklimming waar je maanden voorbereiding in hebt gestoken. Jullie hebben het daarbij zeer professioneel aangepakt, mijn complimenten.

  Ik wens je naast succes en wijsheid alle geluk van de wereld om je doel te bereiken. Doordat ik Karin veel spreek weet ik inmiddels dat alles moet kloppen wil dit gaan lukken.

  Diep respect voor jou, maar zeker ook voor Karin, die je onvoorwaardelijk steunt in je beslissing deze tocht te gaan maken. Zeker ook voor haar een zware tijd om erop te blijven vertrouwen dat je heelhuids en gezond weer terugkeert. Voor wat het waard is zal ik dan ook mijn best doen om haar er doorheen te slepen.

  Jeroen, nogmaals alle geluk, je gaat die top gewoon halen… “Berg heil”…!

  Sjoeke

 14. Hoi broertje,

  Nu komt het toch wel erg dichtbij, dit moet super spannend zijn allemaal!
  Ik wil jullie beiden vast heeeel veel succes, geluk en klimsensatie wensen en beloof goed op elkaar te passen en kom veilig weer thuis.

  Maak je droom waar en geniet er met volle teugen van!!

  Tot gauw,
  X Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *