Wouter

wouter-profiel

Amsterdam, 24 jaar

Zoals veel andere klimmers ben ik al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de bergen: met mijn ouders liep ik als klein mannetje al over de bergpaden. Naar mate ik ouder werd begon de wereld van gletsjers, touwen, pickels en stoere mannen mij steeds meer te trekken. Het wandelen vond ik saai, en wilde meer. In 2002 volgde mijn eerste bergsportcursus (J1). Tijdens deze cursus wist mijn instructeur mij zo te inspireren dat ik het jaar daarop gelijk weer een cursus heb gedaan (2003, J2). Gedurende deze zomer heb ik ook mijn eerste zelfstandige klimervaring opgedaan, en heb in totaal meer dan drie maanden in de bergen gespendeerd. In de jaren die daarop volgde heb ik nog een laatste cursus gevolgd (J3) en heb daarnaast vooral veel zelf geklommen (meegedaan aan Alpien+). Na de zomer volgde ook de winterklimtochten: eerst met meer ervaren klimmers (Jeroen de Korte) en uiteindelijk ook met klimmers met gelijke ervaring. Deze witte, koude wereld is iets wat mij enorm kan fascineren, uit kan dagen en trekt.

De lijst met klimtochten werd langer, de wishlisten groeiden nog harder. Een droom spring er uit, klimmen buiten Europa. Dat ik deze droom waar ga maken is iets geweldigs, raak er niet over uit gepraat. Dat ik deze droom ga waarmaken samen met een goede vriend, Jeroen, is helemaal iets moois. Jeroen heb ik leren kennen op een CEAT meeting, vervolgens in Chamonix en daarna veel samen geklommen. Naast de mooie klimtochten die we hebben gemaakt kennen we elkaar ook op persoonlijk vlak goed, iets wat ik erg belangrijk vind aan een klimmaatje. Tijdens de tochten heb ik Jeroen leren kennen als een betrouwbaar en doorzettende klimmer, die mij extra zelfvertrouwen en plezier kan geven als we samen klimmen.

Naast het klimmen ben ik net begonnen met een nieuwe baan bij TragPi. Van hun heb ik de ruimte gebreken om mijn droom waar te maken.  Naast mijn voorliefde voor klimmen sport ik vier tot vijf keer in de week: zwemmen, sportklimmen, schaatsen en hardlopen. In 2006 liep ik de Roparun, en in het voorjaar van 2009 heb ik mijn eerste kwart triathlon voltooid (2:02 uur). Naast de technische uitdagingen die de expeditie gaat bieden kijk ik ook erg uit naar de fysieke uitdagingen en ontberingen. Nog maar een paar maanden…

3 thoughts on “Wouter

 1. Hey Wout!

  Mooie site, mooie praatjes en plaatjes en nog mooiere plannen! Nu ben je écht een van die stoere mannen geworden die we vroeger over de gletcher zagen lopen.. :-)
  Superleuk dat we jullie plannen een voorbereidingen nu ook op deze manier kunnen volgen!

  Heel veel liefs, Marjolijn

 2. Wauw Wouter,

  Gem net aan de lijn gehad. Zij wees me enthousiast op deze schitterende site met adembenemende foto’s, filmpjes en verhalen. Supergaaf! Ik ben wel heel erg trots om zo’n neef als jij te hebben die dit soort super sportieve en -voor ons- buitennissig spannende hoogtepunten bereikt!
  Heel gaaf om jou en Jeroen zo bezig te zien!
  Heel veel succes met je voorbereidingen! Denk aan je wolletje!!
  Veel liefs van ons 4 tjes, Inge

 3. Inderdaad erg indrukwekkend! Wat ik zo in jou bewonder, Wouter, is dat jij je doelen kunt waarmaken! En dan nog een doel, dat bepaald niet binnen ieders mogelijkheid past..!
  Ik zal je reis met veel interesse volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *