Vandaag stond er 10 km op de planning, om precies te zijn, de Lokoloop. Twee ronden van 5 km door de bossen en over de dijk bij Zeewolde. Samen met Jacolien Ruizendaal ben ik die kant op gegaan.

Enkele jaren geleden heb ik hier al eens een halve marathon gelopen en ook tijdens de omloop van Flevoland (fietstocht) ben ik een paar keer door deze omgeving gekomen. Hierdoor weet ik ongeveer wat me te wachten staat. Het belooft een snel parcours te zijn.

De start was om half 11, met twee graden onder nul was het fris. Toch koos ik voor een t-shirt en daar kreeg ik geen spijt van. De zon brak door en het werd een perfecte winterse dag. Een mooie dag om een mooie tijd te lopen. Ik hoopte deze keer nou toch eens door die 40-minutengrens te breken.

Deze keer kon ik me de eerste kilometers redelijk inhouden, nou eens niet als een gek van start. Maar na een kilometer of drie voelde ik de zware trainingen van de afgelopen dagen goed in mijn benen. De eerste 5 kilometers gingen in 20:03, mooi op schema. Maar de schade werd langzaam groter, zo’n 5 seconde per kilometer. Eenmaal op de dijk moest ik een dikke 25 seconden goedmaken om nog onder de 40 minuten te lopen. Vijfhonderd meter voor de finish zette ik mijn eindsprint in en kon ik nog iemand inhalen, nog tweehonderd meter en ik versnelde nog meer. Ik haalde nog iemand en daar was de finish. Mijn tijd was 40:13 dus net niet mijn doel gehaald, maar wel mooi mijn PR aangescherpt met 8 seconden en een vierde plek bij de heren M40.

Jacolien liep vandaag rustig, ze had eergisteren nog een duurloop van 23 km gedaan. Toch liep ze een mooie 41:23 en daarmee werd ze tweede vrouw. Als beloning zijn we naar MacDonalds geweest voor een heerlijke Big Mac :-)

Lokoloop Zeewolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *