Groepsfoto Hivernal Trail 2013-2

Gisteren werd de langverwachte eerste Hivernal Trail gelopen. Er werd een sneeuwzekere start beloofd en die belofte is de organisatie nagekomen. Sterker nog, het volledige parcours lag verscholen onder een mooie laag wit poeder.

We zijn zaterdagmiddag met een groepje van 7 man vertrokken. Vervoer en overnachting was prima verzorgd door Trail Away. We overnachtten in een prachtig Bed & Breakfast op een sneeuwbalworp afstand van Snowworld.

Je kon kiezen uit twee afstanden. De lange trail was ongeveer 30 km en de korte ongeveer 15. Omdat het mijn eerste trail is en ik weinig lange duurlopen heb gedaan koos ik voor de veilige optie en startte in de kids run. De start en finish waren vlak voor de ingang van Snowworld. Direct na de start ging je de skihal in om de beloofde sneeuwhelling te beklimmen. Ik deed hier rustig aan om me niet gelijk op te blazen. Had ik eindelijk een keer een rustige start… Daarna volgde een heleboel steile en minder steile afdalingen. Omdat ik een soort spikes onder mijn schoenen had, had ik enorm veel grip. Zo kon ik vol gas van de hellingen afrennen. Het bleek een prachtig parcours over smalle mtb-paadjes met de nodige klimmetjes door een bosrijke omgeving. Twee kilometer voor het einde vond ik het nodig om midden in een beek te stappen. Een paar koude voeten tot gevolg. Gelukkig was de finish niet meer ver. Ik zag al dat ik mijn voorganger niet meer kon inhalen met een eindsprint, dus die moeite heb ik mezelf bespaard. Mijn tijd van 1:21:31 bleek voldoende voor een twaalfde plaats in het algemeen klassement.

De terugreis bleek nog een hele onderneming met alle sneeuw op de snelwegen, maar dit was wel geheel in stijl met de gelopen wedstrijd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Hivernal Trail 2013
Met een van de andere kids op de foto…
Hivernal Trail 1
De eerste hoogtemeters werden indoor afgelegd…
Hivernal Trail 2
Op snelheid kreeg ik het al snel warmer…

En nog een mooie impressie gemaakt door Matthijs Kleverlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *